tiistai 3. toukokuuta 2016

Homburgin Haukea

"Ihanan lempeä Haukiresepti joka toimii myös muille vaaleille vähärasvaisille kaloille, ohje ei silti ole vähärasvainen! Anoppini kokkaili perinteisellä ohjeella kummipoikansa Villen pyydystämää isoa herkullista Haukea! Tämä ohje kannattaa laittaa talteen!!!"

Homburgin Haukea

Noin kilo haukifilettä annospaloina
1 iso sitruuna
Noin 2 tl suolaa
Valkopippuria
Mustaapippuria
Noin 50 g voisulaa
2 keltuaista
75-100 g pun. Emmentalia raasteena
3-4 rkl korppujauhoja
4 dl kermaa ei kevyt
Pinnalle paiston jälkeen ruohosipulia

Purista sitruunasta mehu ja pyörittele kalafileet kauttaaltaan mehussa. Ripottele kaloille suolaa ja pippurit. Jätä maustumaan .
Sekoita keskenään jäähtyneeseen voisulaan keltuaiset, juustoraaste ja korppujauhot. Kääntele kalat "voimössössä" ja lado uunivuokaan, jaa loppu "voimössö" kaloille. Valele puolet kermasta kaloille ja laita vuoka uuniin 190 asteeseen. Paista 10 minuuttia ja valele toisen kerran lopulla kermalla, jatka paistamista vielä toiset 10 minuuttia. Älä kypsennä enempää 20 minuuttia yhteensä riittää ettei kala kuivu. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai muusin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti