tiistai 28. huhtikuuta 2015

Munkkirinkilät

HAUSKAA VAPPUA !!!!
Munkkirinkilät n.20 kpl

2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1-2 tl vanilijasokeria
1-2 tl kaardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa tai n.30g tuore hiivaa
50 g pehmeää voita
7-9 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen
N.8 dl rypsiöljyä

Kierittelyyn
N.1-2 dl (erikoishienoa) sokeria

Lämmitä maito 42°C. (Jos käytät tuore hiivaa liota se kädenlämpöiseen maitoon).
Lisää suola, sokeri, vanilijasokeri, kaardemumma, muna sekä puolet jauhoista joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vatkaa seosta. Lisää loput vehnäjauhoista ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Nostata peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä pulliksi ja kohota peitettynä 30-60 min.
Muotoile rinkeleiksi vasta juuri ennnen paistoa. Tee pulliin jauhotetuilla sormilla reikä. Venyttele reikää suuremmaksi pyörittämällä sormia reiässä.
Kaada pannuun öljyä n.4-5 cm pohjasta, Wokkipannu on loistava tähän. Kuumenna öljy hitaasti (+180°C).  Kypsennä molemmin puolin noin 2 min., kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Paista vain 3-5 kpl kerrallaan. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kieritä munkit sokerissa.

Öljyn lämpötilan voit tarkistaa taikinanokareella. Lämpötila on sopiva, kun taikinanokare alkaa heti poreilla kiehuvassa Öljyssä ja ruskistuu.

Voit myös tehdä munkit paistovalmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin, tee silloin taikina KYLMIIN aineisiin ja leivo heti pulliksi ja lado pellille, peittele kelmulla hyvin. Nosta ajoissa kohoamaan seuraavana päivänä huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistoa ja etene muuten reseptin mukaan.

HAUSKAA VAPPUA !!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti