torstai 26. maaliskuuta 2015

Mango-hyytelökakku

Mango-hyytelökakku

Pohja
200g Digestive keksejä murskattuna
75 g Voita sulana

Täyte
1 1/2 dl Sokeria
2 tl Vanilijasokeria
4 dl Piimää
2 dl Kuohukermaa
3 rkl Sitruunanmehua
6 Liivatetta

Päälle
2 prk Mango "pilttiä"

Sekoita Keksinmurut ja Voisula keskenään ja painele irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita odottamaan jääkaappiin. Laita Liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
Vaahdota Kerma ja sekoita Piimän joukkoon Sokerit. Yhdistä Kermavaahto, Piimäseos ja lopuiksi Sitruunamehuun sulatetut Liivatteeet ohuena nauhan kokoajan sekoittaen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. (Reunoille kannattaa sumuttaa vuokasprayta, saat kauniimmin kaakun irti vuoasta..) Laita kylmään hyytymään. Hyydyttyä levitä pinnalle vielä mangososeet.

 Tein "leivosversion" Gluteenittomista Digestiveistä, tähän laitoin Mangososeen joukkoon 1dl/1 Liivatteen ja sulatin ruokalusikalliseen Sitruunatiivistettä, tein ohjeen tuplana. Koristeena raastettua Suklaata.

6 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla on hyvän näköstä ja etenkin tuo leivosversio :)

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä hyvää ja raikasta! :)

    VastaaPoista
  3. Millaisessa vuuassa teit tuon leivosversion?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein suorakaiteen muotoisessa isossa irtopohjavuoassa, määrät laitoin tuplana !!

      Poista
    2. Onko noita suorakaiteen muotoisia isoja irtopohjavuokia ihan tavallisissa kaupoissa?

      Poista
  4. Oon ostanut omani n.5 vuotta sitten prismasta n.10 e, tämän hetkistä tilannetta en tiedä mutta uskoisin ainakin jostain nettikaupasta löytyvän :) Vuoka on ollut kyllä kätevä!!

    VastaaPoista